Лечение на вашата болката

Как действа Волтарен?

Разберете как действа Волтарен за облекчаване на болката, намаляване на възпалението и ускоряване на възстановителния процес.

Какво е Волтарен ?

Продуктите на Волтарен, които се предлагат без лекарско предписание, съдържат нестероидно противовъзпалително средство (НСПВС), наречено диклофенак. Диклофенак действа за инхибиране на простагландините, вещества в организма, които причиняват болка и възпаление. С намаляването на техните ефекти, диклофенак помага за облекчаване на болката и намаляване на възпалението.

Волтарен се предлага под формата на гел за локално приложение в два разновидности - Волтарен Емулгел и Волтарен Форте.

 

 

Геловете Волтарен

Как работи Волтарен?
Волтарен Емулгел дава два пъти по-бързо облекчение при мускулна болка

Геловете Волтарен са лекарствени продукти за локално приложение, което означава, че ги прилагате върху кожата върху засегнатата област. Те действат като нанасят диклофенак върху повърхността на кожата; лекарството след това прониква в тъканите под нея, атакува възпалените тъкани (например около ставата), за да облекчи болката, намали отока и ускори процеса на възстановяване.

Има две форми на Волтарен, които могат да се прилагат върху кожата, всяка от които предлага своя собствен диапазон от ползи.

  • Волтарен Емулгел съдържа 1,16% диклофенак в гел форма. Прилага се 3-4 пъти дневно за облекчаване на кратковременна болка. При лечение на артритни болки може да се прилага до 21 дни. 
  • Волтарен Форте съдържа двойна концентрация на диклофенак, 2,32%. Това означава, че трябва да се прилага само два пъти дневно, за да се облекчи болката и възпалението, и да ви позволи да се движите свободно.

 
**compared to gels or placebo

Научете повече

Всичко, което е необходимо да знаете за облекчаването на болката

Тук обясняваме как действат различните видове болкоуспокояващи, за ви помогнем да изберете най-доброто за вашата болка.

Прочетете повече

Болки и лечение

Научете как трябва да лекувате вашата специфична болка...

Прочетете повече

Какво представлява възпалението?

Научете всичко за процесите, които водят до възпаление, защо се случва и как могат да се чувстват телата ни от това.

Прочетете повече
73% от хората знаят, че възпалението е водещата причина за болка 73% от хората знаят, че възпалението е водещата причина за болка