Волтарен и остеоартрита

Как да
използваме
Волтарен гел
за облекчаване
на болката при
остеоартрит

Остеоартритът е една от най-често срещаните причини за ставни болки. Тук обясняваме как Волтарен гел може да помогне за облекчаване на болката, свързана с остеоартрит.

Какво е остеоартрит?

Остеоартритът е най-често срещаната форма на артрит и е дегенеративно заболяване на ставите. Той има тенденция да засяга повече хората с напредването на възрастта и най-често причинява болки в коляното, болки в тазобедрените стави, болки в пръстите и болки в кръста. Тежестта на заболяването е различна при различните хора. Някои хора ще получават леки симптоми, докато за други ежедневните дейности може да са трудни и болезнени.

Какво причинява остеоартрит?

Това заболяване се причинява от износване на ставите. Ставите ежедневно са изложени на увреждания, но обикновено тялото само се възстановява от пораженията и не изпитвате никакви симптоми. Но при хората с остеоартрит пораженията не са напълно възстановени. Това може да доведе до загуба на хрущяла в ставата (това е защитната повърхност, която позволява на ставите ви да се движат гладко), костни образувания и леко възпаление на ставата. Обичайните симптоми включват болки в ставите, подуване и скованост.

*WHO | Chronic rheumatic conditions. 2016. WHO | Chronic rheumatic conditions. [ONLINE] Available at: http://www.who.int/chp/topics/rheumatic/en/

Обяснение на остеоартрита

ЗНАЕТЕ ЛИ?

Според Световния здравен орган остеоартритът е едно от десетте най-инвалидизиращи заболявания в развитите страни.*

Рискови фактори

Въпреки че има няколко причини, поради които може да развиете остеоартрит, някои от основните рискови фактори са:

  • Възраст - Хората на възраст 45 години и повече има по-голяма вероятност да развият това заболяване
  • Тегло - Затлъстяването причинява по-голямо натоварване върху ставите, особено тези, които носят най-голяма тежест, като бедрата и коленете, така че това заболяване е по-тежко, ако сте с наднормено тегло
  • Ставна травма - Ако ставите са били увредени от контузия или операция, те са по-изложени на риск, особено ако една става е била претоварвана преди да е оздравяла както трябва.
  • Пол - Жените по-често развиват заболяването, отколкото мъжете


Как Волтарен гел може да помогне срещу болката ви?

Геловете Волтарен са лекарствени продукти, които могат да помогнат за облекчаване на ставните болки, причинени от остеоартрит. И Волтарен емулгел, и Волтарен  Форте гел могат да облекчат болката, свързана с остеоартрит на колената или пръстите. И двата имат лесни за отваряне капачки на по-големите разфасовки, което е идеално, ако страдате от болки в пръстите.

Как действа Волтарен гел?

Волтарен гел съдържа активната съставка диклофенак, нестероидно противовъзпалително средство (НСПВС). Гелът се нанася като внимателно се втрива в засегнатата област, където се абсорбира бързо в кожата, за да се облекчи болката, да се намали възпалението и да се ускори възстановяването.

Волтарен гел съдържа активната съставка диклофенак, нестероидно противовъзпалително средство (НСПВС). За разлика от загряващите мехлеми, които маскират болката, Волтарен гел прониква дълбоко в тъканите и лекува причината за болката.

Никога не използвайте върху увредена или мъртва кожа, върху отворена рана или под недишаща превръзка.

Специалната формула със слаб мирис, използвана от Волтарен, съчетава качествата на гел и крем, които проявяват охлаждащ и успокояващ ефект.

Избиране на правилния продукт

65% от хората по света изпитват болка в тялото поне веднъж седмично

Волтарен  гел

Има два продукта от гел серията на Волтарен: Волтарен Емулгел и Волтарен Форте. И двата продукта действат като облекчават болката при остеоартрит, но имат свои собствени уникални качества, които ще ви помогнат да изберете кой е по-подходящ за вас.

Волтарен Емулгел

  • Съдържа 1,16% от активното вещество диклофенак диетиламин
  • Може да се прилага три до четири пъти на ден

Волтарен Форте

  • Съдържа 2,32% от активното вещество диклофенак диетиламин
  • Може да се прилага върху засегнатата област два пъти дневно, най-добре сутрин и вечер

Не трябва да използвате Волтарен гел за лечение на болка при остеоартрит по-дълго от 21 дни, освен ако не е по лекарска препоръка. Ако имате предшестващо заболяване или приемате друго лекарство, винаги се консултирайте с лекаря си, за да проверите дали е безопасно да приемате продукти, съдържащи НСПВС. Не използвайте едновременно два продукта, съдържащи НСПВС.

*GSK Global Pain Index Research 2014

Научете повече

Как действа Волтарен?

Разберете как действа Волтарен за облекчаване на болката, намаляване на възпаленията и ускорено възстановяване.

Прочетете повече

Болки и лечение

Научете как трябва да лекувате вашата специфична болка...

Прочетете повече

Обяснение на остеоартрита

Остеоартритът е най-разпространената форма на артрит. Разберете какво го причинява и как да облекчите болката си.

Прочетете повече
44% от хората над 55 години изпитват болка всеки ден 44% от хората над 55 години изпитват болка всеки ден